woensdag 1 september 2010

Recordaantal vacatures in transportsector

De Nederlandse transportsector ziet dit jaar weer een omzetgroei en de prognose voor volgend is dat deze groei zal blijven stijgen. Daarmee heeft de transportmarkt het dal nu 'definitief achter zich gelaten'. Vanaf begin dit jaar nam ook het vacatureaanbod maandelijks toe en het meest in de transportsector. Het aantal vacatures is sinds februari 2009 niet zo hoog geweest.
Eindelijk weer eens positieve berichten uit een sector die het de afgelopen jaren toch enorm zwaar heeft gehad. Maar er zijn nu weer voldoende kansen op een mooie baan binnen de transport en logistiek branche.

Maar helaas kunnen we ook dagelijks in allerlei media vernemen dat bij de sterke toename van de werkzaamheden binnen deze sectoren ook het aantal ongevallen en incidenten hand over hand toeneemt. Veel ongevallen en bijna-ongevallen zijn terug te voeren op gebrek aan kennis of onvoldoende bewustheid van de risico's bij diegenen die het werk uitvoeren of die daarbij direct betrokken zijn.
Dit is ook een van de belangrijkste redenen, naast het verbeteren van de verkeersveiligheid, waarom de Richtlijn Vakbekwaamheid voor chauffeurs is ingevoerd
Goede opleidingen en gedegen instructies, met name bij risicovol werk, zijn dus van groot belang bij het voorkomen van ongevallen en incidenten.
Daarnaast is belangrijk dat de huidige en toekomstige chauffeurs en logistiek personeel kansen krijgen om zich professioneel te ontwikkelen en om hun kwaliteiten en competenties zo goed mogelijk te benutten en te verbeteren.

Het opleidingsaanbod van de ChauffeursAcademie biedt een ruime keuze in gedegen opleidingen en trainingen. Het opleidingsinstituut is gespecialiseerd in de verplichte nascholing van chauffeurs, volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid, zowel in het eigen- als beroepsvervoer (code 95, voorheen chauffeursdiploma). De vakbekwaamheid kan worden behouden wanneer, in een periode van vijf jaar, 35 uur nascholing wordt gevolgd. Maar ook andere opleidingstrajecten op het gebied van transport, logistiek, Arbo en veiligheid worden door dit opleidingsinstituut ingevuld. Zij bieden u een uitgebreid pakket aan cursussen. Surf eens naar de site en laat u volledig informeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten